5 tips die je meer werkplezier bezorgen

11 jan 2022

Ben je bewust van de invloed die je zelf hebt op het ervaren van werkplezier. Benut de volgende 5 tips om meer werkplezier te ervaren en te voorkomen dat je last krijgt van werkstress.

  • 1. Ben positief.
  • 2. Leer ‘nee’ zeggen.
  • 3. Falen mag. Nee falen is verplicht om te groeien.
  • 4. Vergelijk jezelf alleen met jezelf.
  • 5. Doe werk waar je plezier in hebt.

De tips zijn eenvoudig en direct toepasbaar. Wil je werken aan je bewustzijn rondom plezier en passie in je werk? Verdiep je in je achterliggende verlangens, je waarden en stel jezelf de volgende vragen:

  • Vul je een werkdag met voldoende taken die je leuk vindt?
  • Sluiten je taken voldoende aan bij jouw talenten?
  • Bieden je taken je voldoende afwisseling en uitdaging?
  • Geven je taken je voldoende voldoening?

Als je meer dan één vraag met nee beantwoord hebt, geef ik je het advies om hierover met je werkgever in gesprek te gaan. Samen ontdekken en balans zoeken in werk waar jij plezier bij ervaart en waarbij je ook optimaal bijdraagt aan het resultaat is een gezamenlijke verantwoording.

Hieronder lees je de 5 tips die je meer werkplezier bezorgen met een toelichting.

1. Ben positief

Kies ervoor om positief te denken, het maakt je leven leuker en langer. Daarnaast zijn optimisten gezonder, gelukkiger en succesvoller. Het enige wat je hoeft te doen als jij geen plezier ervaart, is het stellen van de volgende vraag: ‘welke gedachten maakt me nu positiever?’. Geef dat je aandacht en focus.

2. Leer ‘nee’ zeggen

Stress op je werk creëer je gedeeltelijk zelf als je altijd en tegen iedereen ‘ja’ zegt. Dit maakt je wel gewaardeerd en mensen vinden je ook aardig en vriendelijk. Je bent wel minder effectief in het doen wat jij belangrijk vindt. Als je nu al weet dat je ergens geen tijd voor hebt of omdat de activiteit niet tot jouw takenpakket behoort, zeg je gewoon eens ‘nee’.

3. Falen mag. Nee falen is verplicht om te groeien

Om écht te durven falen, is er meer nodig dan alleen te wéten dat het mag. Het vraagt namelijk moed om buiten je comfortzone te treden en het vraagt ook lef om te ontdekken wat jouw plezier geeft op het werk. Falen is verplicht als jij je unieke talent wilt laten sprankelen.

4. Vergelijk jezelf alleen met jezelf

Jezelf vergelijken met anderen is de beste manier om te voorkomen dat je plezier hebt in je werk. Stop nu met het vergelijken met anderen en vergelijk jezelf alleen met jezelf. Doe er wel alles aan om elke dag de beste versie van jezelf te zijn!

5. Doe werk waar je plezier in hebt

Je bent zelf verantwoordelijk om werk te doen waar je plezier en energie van krijgt. Volg je hart en doe je werk met passie, het kan niet anders dan dat je dan plezier in je werk hebt.

Het is je eigen verantwoording om direct de 5 tips die je meer werkplezier bezorgen toe te passen. Het werkt!

Investeer vandaag in morgen

Investeer vandaag in de ontwikkeling van jezelf. Persoonlijke ontwikkeling zorgt voor zelfinzicht en zelfreflectie met gelijkgezinden geeft betekenis aan je leven.

Schrijf je in voor de workshop Droom